AAT Lukavac: Primjedbe na javnu raspravu

1 3.482

Prve reakcije na jučerašnju javnu raspravu dolaze od Udruženja za zaštitu prirode i okoline Aer Aqua Terra Lukavac (AAT). Njihovo saopštenej prenosimo sa facebook prezentacije Udruženja bez izmjena:

“Nakon što je jučer u organizaciji Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice održana javna rasprava o “Nacrtu prostornog plana područja posebnih obilježja dijela Slivnog područja akumulacije modrac za period 2016-2036” , stručni tim našeg Udruženja je na nekoliko stranica uložio primjedbe na ovaj plan.

Udruženje AAT pozdravlja nastojanje Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK da pripremi dokument koji predstavlja polaznu osnovu za tehničku i biološku remedijaciju dijela slivnog područja akumulacije Modrac koje pokazuje sve elemente zagađene sredine. Takođe, Prostornim planom se daju i smjernice za razvoj lokalnih ruralnih zajednica. Međutim, stručni tim ispred Udruženja AAT upozorava na nedostatke.

Posebno je zabrinjavajuće da urađeni Prostorni plan nije usaglašen sa Prostornim planom općine Lukavac. Primjedbe na Prostorni plan možete preuzeti u pdf. formatu, koje ćemo dostaviti svim lukavačkim medijima. Udruženje AAT poziva sve zainteresirane subjekte da se aktivno uključe u izradu jednog ovakvog dokumenta koji će u narednih 20 godina biti osnovni dokument u razvoju dijela općine Lukavac koji se naslanja je jezero Modrac.”

Primjedbe na Plan

Leave a Reply

1 komentar za članak "AAT Lukavac: Primjedbe na javnu raspravu"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Stari covjek
Gost
Stari covjek

Alahavam na kojem je jeziku napisano ime eve organizacije.Vajda su enomo ono toliko zaokupljni prirodom da neznaju koliko hinsana u nasem i njihovom Lukavcu zna eti prevod.Tekst razaznajem ali neznam ko su i sta su oni u etom drustvu.Jel to radi mode ili da ko biva bidnu jako pameni je eto ime im je na stranskom jeziku a to bi trblo da znaci PAMET ,a ona je
???????????????? Selam svima i dovidzednj i do novog pisanja evog teftera