AAT Lukavac: Primjedbe na javnu raspravu

1 3.002

Prve reakcije na jučerašnju javnu raspravu dolaze od Udruženja za zaštitu prirode i okoline Aer Aqua Terra Lukavac (AAT). Njihovo saopštenej prenosimo sa facebook prezentacije Udruženja bez izmjena:

“Nakon što je jučer u organizaciji Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice održana javna rasprava o “Nacrtu prostornog plana područja posebnih obilježja dijela Slivnog područja akumulacije modrac za period 2016-2036” , stručni tim našeg Udruženja je na nekoliko stranica uložio primjedbe na ovaj plan.

Udruženje AAT pozdravlja nastojanje Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK da pripremi dokument koji predstavlja polaznu osnovu za tehničku i biološku remedijaciju dijela slivnog područja akumulacije Modrac koje pokazuje sve elemente zagađene sredine. Takođe, Prostornim planom se daju i smjernice za razvoj lokalnih ruralnih zajednica. Međutim, stručni tim ispred Udruženja AAT upozorava na nedostatke.

Posebno je zabrinjavajuće da urađeni Prostorni plan nije usaglašen sa Prostornim planom općine Lukavac. Primjedbe na Prostorni plan možete preuzeti u pdf. formatu, koje ćemo dostaviti svim lukavačkim medijima. Udruženje AAT poziva sve zainteresirane subjekte da se aktivno uključe u izradu jednog ovakvog dokumenta koji će u narednih 20 godina biti osnovni dokument u razvoju dijela općine Lukavac koji se naslanja je jezero Modrac.”

Primjedbe na Plan


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala SodaLIVE.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal SodaLIVE.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SodaLIVE.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.